Project Description

Project: California Country Park

Covering 3.5 hectares, ASA have worked with WBC over several years to carry out feasibility, concept development as well as planning applications in support of the re-design of the café area and car parking provision at California Country Park.

ASA Landscape Architects coordinated input from sub-consultants to successfully tender and implement the construction drawings on site delivering; over 260 no. parking spaces, 84 semi-mature trees, 1420 hedgerow plants, a new pedestrian and vehicular circulation route, as well as a new rising main, foul water storage, electrical supply and EV Charge points.

We also designed and implemented a contemporary and attractive outdoor terrace area, complete with a retractable and lit pergola to provide alfresco dining space for the café. The soft landscape scheme consisting of native and species beneficial to UK fauna, providing a degree of seclusion to diners, whilst contributing to on site biodiversity.

We hope that this infrastructure upgrade will increase visitor numbers and will preserve the legacy of this much-loved country park for future generations.

Covering 3.5 hectares, ASA have worked with WBC over several years to carry out feasibility, concept development as well as planning applications in support of the re-design of the café area and car parking provision at California Country Park.

ASA Landscape Architects coordinated input from sub-consultants to successfully tender and implement the construction drawings on site delivering; over 260 no. parking spaces, 84 semi-mature trees, 1420 hedgerow plants, a new pedestrian and vehicular circulation route, as well as a new rising main, foul water storage, electrical supply and EV Charge points.

We also designed and implemented a contemporary and attractive outdoor terrace area, complete with a retractable and lit pergola to provide alfresco dining space for the café. The soft landscape scheme consisting of native and species beneficial to UK fauna, providing a degree of seclusion to diners, whilst contributing to on site biodiversity.

We hope that this infrastructure upgrade will increase visitor numbers and will preserve the legacy of this much-loved country park for future generations.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Project Details

Client: Wokingham Borough Council

Location: Finchampsted, Wokingham.

Status: Anticipated Completion November 2019

Size: 3.5 hectares.

Lead Designer and Principal Designer: ASA Landscape Architects

Main Contractor: P.T. Contractors

Sub-Consultants: Elementa Consulting, Glanville Group, Ridge and Partners.

Project Team

Anthony Stiff
Anthony Stiff
Veronica Flemming
Veronica Flemming

Project Gallery

Lets Talk About Your Project

Get In Touch